Murky Waters & Clear Sights op WinterWelvaart 16-18 december

8 december 2022Categorie: Algemeen

Bij deze nodigen we je graag uit voor de opening van de expositie ‘Murky Waters & Clear Sights’ op 18 december om 20:00 op het schip de Pelikaan, aan het Hoge der Aa (onderdeel van WinterWelVaart).

Murky Waters & Clear Sights 

Marijke Klamer, Michiel Teeuw, Siem de Boer, Sjors Smit, Sojung Lee, Wooryun Song

Vrijdag 16 december      20:00 – 22:00 (opening + artist talk)

Zaterdag 17 december  12:00 – 22:00 (expositie + programma)

Zondag 18 december    12:00 – 18:00 (expositie + programma)

Locatie: schip De Pelikaan, Hoge der Aa (onderdeel van WinterWelVaart)

De expositie Murky Waters & Clear Sights (Troebele Wateren & Heldere Zichten) probeert het vizier scherp te stellen op de verborgen perspectieven, verhalen en objecten binnen Maritieme geschiedenissen – en specifiek binnen de collectie van het Museum aan de A (voorheen: Scheepvaartmuseum). Vanuit deze collectie hebben de kunstenaars elk een historisch artefact uitgekozen, die de basis vormde voor archivaal en artistiek onderzoek. Dit resulteerde in verschillende video’s, installaties, performances en andere kunstwerken, die een schimmig perspectief bieden op het reizen, verschuilen of slapen in troebele wateren.

De geselecteerde kunstenaars hebben een traject voor beginnende kunstenaars gevolgd bij Het Resort. Dit jaar duiken de kunstenaars in de nautische geschiedenis en varen ze naar 53°13’06.3″N 6°33’30.4″E om het nautische leven en vocabulaire te onderzoeken en te bestuderen.

De tentoonstellingslocatie is het schip De Pelikaan dat deel uitmaakt van het WinterWelVaart festival en is een pilotproject van Museum aan de A, de Gouwzee (Stichting Historische Haven Hoogkerk) en Het Resort. Mede mogelijk door Gemeente Groningen, Mondriaan Fonds en Roemte.

Meer informatie: www.hetresort.nl/midseason-22.html

Reacties