22 juni 2018Categorie: Sport

Afgelopen donderdagavond speelde HFC’15 JO13-1 zijn tweede oefenwedstrijd met de nieuwe voorlopige selectie. Waar afgelopen zondag tegen FC Emmen onder 12 nog werd verloren met 0-3 en 7 spelers afwezig waren door een toernooi met hun oude team of blessure waren de 4 spelers uit het voormalige JO13-1 speler wel weer van de partij donderdag. De wedstrijd tegen Hoogezand was dus eigenlijk de eerste wedstrijd dat het team bijna compleet was op de 3 geblesseerde na. De wedstrijd tegen Hoogezand werd in 3 helften gespeeld de 1e en de 3e helft 25 minuten en de 2e helft 20 minuten.

Om 19:00 begon de wedstrijd. Hoogezand dat een aantal sterke fysieke spelers in het team had begon direct goed aan de wedstrijd door druk te zetten op HFC dat er niet uit kwam in de eerste helft. Het spel van HFC was heel onrustig de bal bleef niet in de ploeg en werd vaak door het midden en in de drukte gespeeld en dit leidde tot veel balverlies. Doordat de bal steeds in de drukte kwam, kwam Hoogezand juist in zijn spel door de duels aan te gaan en die werden meestal ook gewonnen. Uiteindelijk bleef de stand 0-0 omdat HFC achterin goed stond en laatste man Mike de juiste timing had als een speler de voorste verdedigers had gepasseerd.

Er was een korte pauze op het veld voordat de wedstrijd weer werd hervat. HFC moest de ruimtes gaan zoeken om beter in de wedstrijd te komen want in de eerste helft werd er vooral verdedigd en kwam het haast niet van de eigenhelft af. Het voetbal kwam er meer in, het veld werd brede gemaakt en de ruimtes op de vleugels werden meer benut. Dit leidde tot een hele grote kans. Alan die aan de linkerkant vlak voor de achterlijn op 7 meter van de paal de bal laag voor wist te krijgen maar helaas konden Dylan en Pieterbas daarachter net niet de bal raken om de 0-1 binnen te schieten. HFC werd beter en het werd meer een wedstrijd. In de 37e minuut kwam HFC eruit Tristan aan de rand van het strafschopgebied stuurt hij Alan weg  richting de achterlijn en aan de linkerkant van het goal werd voor de tweede keer de bal voor het doel gewerkt door Alan alleen voordat Dylan er tegenaan kon lopen raakte een speler van Hoogezand de bal al en kwam die ongelukkig in eigendoel en was het 0-1 voor HFC’15. HFC bleef nu wat beter spelen dan Hoogezand en wou zo snel mogelijk de 0-2 maken alleen in de 2e helft bleef die uit.

In de rust van de tweede naar de derde helft bleven de spelers ook op het veld. Na het praat momentje en wat ranja begon de derde helft weer. HFC’15 stond voor dus Hoogezand moest gaan komen. Hoogezand wou niet verliezen dus drong HFC terug op de eigenhelft en zat kort en fel weer op HFC. De rust was weer weg bij HFC door het goed druk zetten van Hoogezand en op het juiste moment leidde dit weer tot veel balverlies van HFC’15. In de 51e minuut kwam Hoogezand er snel uit aan de linkerkant van het strafschopgebied kwam de speler van Hoogezand richting het doel van HFC en met een goed sterk schot kwam Hoogezand terecht op 1-1. Na de 1-1 dacht HFC dit gaat ons niet gebeuren dus begon HFC direct met een eind offensief en zette het Hoogezand vast op de eigenhelft. Door het hoogdruk zetten kwam er wel meer ruimte achter de verdediging van HFC’15 waar Hoogezand nog een paar dreigende counter creëerde maar ook deze gingen er niet in. Verder kreeg HFC nog een aantal grote kansen maar net als bij Hoogezand wist HFC ze niet te benutten en bleef het bij 1-1.

De 1-1 uitslag was over de gehele wedstrijd een terechte uitslag. Het was een wedstrijd met 3 gezichten. Een matige eerste helft, een betere 2e helft en na de 1-1 in de 3e helft een uitstekende 3e helft. Met vlagen wist HFC’15 sterk te voetballen en het liet ook zien dat de achterhoede als een huis stond dus mag het zich op maken voor de volgende oefenwedstrijden! Met de volgende wedstrijd aanstaande dinsdag om 18:30 bij tweede divisionist SV Bedum JO13-1.

VV Gorecht JO13-1 – HFC’15 JO13-1

Bron: HFC’15, HFC’15 JO13-1 speelt gelijk in tweede oefenwedstrijd uit tegen VV Hoogezand JO13-1